Våre gulvstøpere i ID Gulv har støpt betonggulv av typen ID Industri for entreprenør Thermica AS i forbindelse med prosjektering for Kristoffersen & Sønner AS.

Informasjon om prosjektet

Entreprenør: Thermica AS
Byggherre: Kristoffersen & Sønner AS
Type prosjekt: Næringsbygg, notbøteri

ID Gulv har støpt følgende betonggulv

ID Industri : 1 600 m²

«Investerer 17 millioner i Jennskaret»

Daglig leder ved Kristoffersen & Sønner i jennskaret, Eva Kristoffersen. (Foto: Tone M. Sørensen)

Selv om det ikke er produksjon med slakting av laks, er det et yrende liv i Jennskaret om dagen. Entreprenør Ottar Bergersen er i sving med to gravemaskiner og lastebiler, det planeres og graves ut.

– Det skjer så mye her, at i dag har vi hatt de som er permitterte fra slakteriet på omvisning, ler daglig leder Eva Kristoffersen.

BØ: – Vi satser og bygger for framtida, sier Eva Kristoffersen.  Egil Kristoffersen & Sønner investerer i kaianlegget, nytt gulv i slakteriet og legger om veien og bygger nytt notbøteri.

66 meter kai

– Det er sånn at vi ikke har tid til å gjøre større vedlikehold når det er full drift, da er det greit å få gjort mye nå når vi har stopp, sier hun.

Orkanen Ole satte sine spor, og gjorde skader på selve bygningen.

– Nå bygger vi 66 meter kai, vi begynte med det i fjor høst.  Det er ei investering på cirka 10 millioner kroner. Vi fikk faktisk svikt i pælene under bygget, noe som gjør at vi må reparere 210 kvadratmeter av den gamle slakteridelen, sier hun.

På begge sider av gammeldelen er det utvidet og bygget nytt. Orkanen sørget for at den gamle delen nå totalrenoveres.

– Det ble sprekkdannelser i gulvet, og da turte jeg ikke. Og tenkte at når vi først er i gang, så tar vi alt, sier Kristoffersen.

Kaia skulle være ferdig til påske, men på grunn av arbeidene inne i bygget er den forsinket.

– Vi fjerner gulvet og støyper nye dragere inni. Så skal gulvet på plass,  vi må ta det viktigste først, før den lille delen som gjenstår av kaia kan tas, sier hun.

Flytter veien

I tillegg pågår mye arbeide med tomta rundt fabrikken.

– Vi legger om veien, i stedet for at den skal komme midt gjennom, legger vi den rundt på yttersida. Da blir det lettere for trailerne å komme seg opp, sier Kristoffersen.

Grunnen klargjøres for å på sikt bygge et nytt notbøteri.

– Vi er godkjent for å bøte nøter selv,  og ønsker oss en lagerplass inne. Fôrlageret vårt er «gorrgammelt», og står som et monument på nedfall, humrer Eva, om bygget som skal fjernes.

– Jeg gremtes da fiskeriministeren var på besøk.   De ansatte møtte henne, også stod det grusomme bygget i bakgrunnen. Men førsteetasjen i det fungerer fint som fôrlager.

– Bort skal det, men vi klarer ikke gjøre alt samtidig. Ihvertfall ikke mer enn to-tre ting samtidig, sier hun.

Byggingen av det nye notbøteriet starter trolig enten 2015 eller våren 2016, når planlegging og finansiering er på plass.

Resirkulerer gammelmerder

Det bygges ny parkeringsplass på tomta, og noe blir også område til arbeid på merder. – Vi har nå stående noe tonn med oppkappa gammelmerder stårende, Vi leverete 25 tonn i fjor og 35 tonn så langt i år. Dette males opp og går til gjenvinning, sier hun.  Etter at det har kommet nye regler og krav til styrken på merder og utstyr mot rømming av laks, har utskiftingstakten vært høy. – Vi må bli kvitt dette, for det skal ikke ligge merder rundt om i fjæra. Et firma som heter Norsk Fiskeriretur samler dette plastavfallet, merder og gamle nøter, og det er veldig bra at det finnes et slikt firma, sier hun.

 

Les hele saken t i Vesterålenbladet »

Tekst og bilde av Tone Marit Sørensen